Betekenis Afghanistan

Wat betekent Afghanistan? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Afghanistan. Je kunt ook zelf een definitie van Afghanistan toevoegen.

1.

1   1

Afghanistan


Afghanistan (Pasjtoe / Dari: افغانستان, Afganistan), officieel de Islamitische Republiek Afghanistan, is een land in Centraal-Azië. Het land heeft een bevolking van ongeveer 31 miljoen mensen, die wonen op een grondgebied van ruim 652.000 km². Het land wordt begrensd door Pakistan in het zuiden en oosten, Iran in het westen, Turkmenistan, Oezbekistan en Tadzjikistan in het noorden en China in het verre noordoosten.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

1   1

Afghanistan


( toponiem ) , ( land ) een land gelegen in Centraal-Azië Kaboel is de hoofdstad van Afghanistan .
Bron: nl.wiktionary.org

3.

1   2

Afghanistan


Afghanistan is een door land omgeven land in Centraal-Azië. Het wordt grotendeels begrensd door Pakistan in het zuiden en oosten, Iran in het westen, en in het noorden door Turkmenistan, Oezbekistan en Tadzjikistan. Er is een korte grens met China in het noordoosten, wat een uiterst onherbergzaam en ontoegankelijk gebied is.
Bron: wikitravel.org

4.

1   2

Afghanistan


Republiek in Voor-Azië, ca. 700.000m2. Hoofdstad: Kaboel / Kabul. Talen: vnl. Perzisch en Pushtu. Het grootste deel wordt ingenomen door hoge bergketens (Hindu-Kush, Bend-i-Baba enz.). In het Zuiden grote woestijnen (zoutmoerassen) en steppen. In het Noorden zeer vruchtbare dalen. In het Noorden en Oosten zijn de bergen met bossen bedekt. De oude cultuur van Afghanistan werd in de 13e en 14e eeuw door de Mongolen geheel verwoest. Tot voor kort heeft Afghanistan niet aan een stabiele geschiedenis en cultuur kunnen werken, voortdurend is het politieke roer volledig omgegooid. De laatste grote verandering was aan het einde van de 20e eeuw het afzetten van de streng Islamitische Taliban-regering door het Amerikaanse leger, waarna democratie werd ingevoerd.
Bron: suyderland.com

5.

1   2

Afghanistan


De oorlog in Afghanistan tegen de Taliban maakte vanaf 2001 deel uit van de Amerikaanse 'oorlog tegen het terrorisme'. Het Nederlandse leger bevond zich sinds 1 augustus 2006 namens de NAVO in Uruzgan , onder de noemer Task Force Uruzgan. De missie was het bevorderen van stabiliteit en veiligheid na de installatie van een nieuw Afghaans bewind. Het Nederlandse detachement opereerde vanuit de hoofdstad Tarin Kowt en de plaats Deh Rawod. De Tweede Kamer besloot in december 2007 tot verlenging van de missie in licht afgeslankte vorm (ongeveer 1400 militairen) tot eind 2010. Sinds 2011 nemen 225 Nederlandse militairen deel aan een trainingsmissie ion de provincie Kunduz om Afghaanse politie op te leiden. Er zijn nog steeds geregeld bomaanslagen. 
Bron: cultureelwoordenboek.nl


Betekenis van Afghanistan toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Afghani afscheiding >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen