Betekenis Adhocratie

Wat betekent Adhocratie? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Adhocratie. Je kunt ook zelf een definitie van Adhocratie toevoegen.

1.

17   0

Adhocratie


Het tegenovergestelde van bureaucratie. Een adhocratie is enorm beweeglijk. Deze structuurvorm is niet gebonden aan vele regels en processen. Vrijheid staat hier voorop.

Er zijn drie typen organisaties die getypeerd kunnen worden als een adhocratie, te weten een denktank, een expeditie en een researchgroep. Hier is het belangrijk om vrijheid te krijgen om het gewenste resultaat te bereiken.
 Loraine (10 augustus 2011)

2.

7   0

Adhocratie


Adhocratie staat haaks op bureaucratie. Het staat voor kleine flexibele projecten of ondernemingen waar beslissingen snel genomen kunnen worden zonder dat er een lijn aan akkoorden moet verkregen worden.
 katrien (31 augustus 2011)

3.

5   1

Adhocratie


Adhocratie Het tegenovergestelde van bureaucratie: een benaming, oorspronkelijk gebruikt door Warren Bennis en vervolgens overgenomen door Alvin Toffler, Henry Mintzberg en Robert Waterman, ter aandui [..]
Bron: floor.nl

4.

1   4

adhocratie


1. Een manier van sturing, waarbij men zich niet baseert op beleid, maar op hetgeen zich zoal aan gebeurtenissen voordoet; 2. Een benaming (geïntroduceerd door Alvin Toffler) ter aanduiding van klein [..]
Bron: kennisconsult.nl


Betekenis van Adhocratie toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Adhira Adhorteren >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen