Betekenis Ad hoc

Wat betekent Ad hoc? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord Ad hoc. Je kunt ook zelf een definitie van Ad hoc toevoegen.

1.

6   0

ad hoc


Ad hoc komt van de Latijnse uitdrukking "ad hoc", voor op deze plek, plaats (letterlijk: voor hier).
Wanneer iets "ad hoc" is, betekent het dat het specifiek voor een geval of een situatie is.

De uitdrukking wordt gebruikt voor eenmalige oplossingen, die niet als regel worden beschouwd.

een ad-hocoplossing → een oplossing, alleen voor een specifiek geval – men verwacht dat voor een vergelijkbaar geval een (totaal) andere oplossing kan worden gekozen.


Wanneer iemand zegt: 'We moeten flexibel en ad hoc kunnen reageren', wordt bedoelt: "We moeten snel met een oplossing komen voor iets specifieks."
Merel op 2012-05-23

2.

6   4

ad hoc


voor deze zaak, b.v. direct beslissen
Bron: home.planet.nl/~dumon002/

3.

2   0

Ad hoc


Wanneer iets ad hoc is, betekent het dat het specifiek voor een geval of een situatie is. Het komt van de Latijnse uitdrukking "ad hoc", voor op deze plek, plaats (letterlijk: voor hier). De uitdrukking wordt gebruikt voor eenmalige oplossingen, die niet als regel worden beschouwd. een ad-hocoplossing → een oplossing, alleen voor een specifiek geval – men verwacht dat voor een vergelijkbaar geval een (totaal) andere oplossing kan worden gekozen ad-hoccommissie → een (tijdelijke) commissie voor een bepaalde kwestie ad-hocnetwerk → een draadloos computernetwerk zonder hoofdcomputer. Een computer zoekt naar mogelijk andere computers in zijn omgeving. Indien een doelcomputer niet binnen direct bereik is kan er mogelijk toch verbinding worden gemaakt door wel bereikbare computers als tussenstation te gebruiken. ad-hoc-hypothese → een hypothese zonder onafhankelijke onderbouwing die wordt toegevoegd aan een theorie om te voorkomen dat deze wordt gefalsifieerd.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

3   1

ad hoc


voor dit bepaalde doel
Bron: collegenet.nl

5.

3   1

ad hoc


(Latijn) voor deze zaak; voor de gelegenheid; voor het onderhavige geval; voor dit speciale doel; bij een bepaalde gelegenheid of bepaalde kwestie; vervolgens, vaak in verbinding met werkwoorden als beslissen, besluiten, samenstellen e.d.: zonder het van tevoren uitvoerig gepland, besproken e.d. te hebben; niet gepland; incidenteel; onmiddellijk; direct; ter plekke; met negatieve bijklank ook: zonder enig overleg; zonder structuur; zonder zorgvuldig gepland te zijn
Bron: anw.inl.nl

6.

0   0

Ad hoc


Ad hoc geeft aan dat iets specifiek voor een bepaalde situatie of omstandigheid is. Het komt uit het Latijn en betekent letterlijk: 'voor hier'. Meestal wordt ad hoc gebruikt voor een oplossing voor een specifiek probleem, het is dus geen algemene oplossing. Er zijn ook verschillende 'ad hoc-commissies' of organisaties die zijn opgericht voor een specifiek doel. Deze commissies en organisaties worden vaak tijdelijk opgericht, totdat het probleem is opgelost. Een 'ad hoc-netwerk' is een draadloos netwerk zonder hoofdcomputer. Computers gebruiken andere computers als tussenstation om contact te maken. Een 'ad hoc-hypothese' wordt in de wetenschap gebruikt om zaken uit te leggen die een oorspronkelijke wetenschappelijke theorie kunnen weerleggen. De theorie wordt dus beschermd door de ad hoc-hypothese.
Bron: ensie.nl

7.

1   1

ad hoc


voor deze zaak, b.v. direct beslissen
Bron: computergenealogie.org

8.

0   0

ad hoc


voor deze zaak, b.v. direct beslissen
Bron: home.planet.nl

9.

0   0

ad hoc


Wanneer iets ad hoc is, betekent het dat het specifiek voor een geval of een situatie is.
Bron: volkabulaire.nl

10.

2   2

Ad hoc


Is niet mogelijk, planning zit vol, en zijn de drukste dagen, kan echter wel kijken of ik je daar minder kan inplannen, maar zal dan adhoc zijn.
anoniem op 2014-11-19

11.

1   2

ad hoc


voor deze zaak, b.v. direct beslissen
Bron: dumont-andre.nl

12.

1   3

ad hoc


[o.] 1. direct; 2. plaatselijk; 3. tijdelijk
Bron: hetambtelijkwoordenboek.webklik.nl


Betekenis van Ad hoc toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< advocatuur adviseur >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen