Betekenis Achilleshiel

Wat betekent Achilleshiel? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Achilleshiel. Je kunt ook zelf een definitie van Achilleshiel toevoegen.

1.

3   1

Achilleshiel


Achilles was een Griekse held die onsterfelijk was. Hij had echter één zwakke plek: zijn hiel. Hij werd dan ook gedood doordat er een pijl in zijn hiel werd geschoten. Een van onze lichaamsdelen is naar Achilles vernoemd: de Achillespees (de pees die in je hiel zit.) Toepasselijk, omdat als je deze pees scheurt of verrekt, je niet meer kunt lopen.
Bron: kunst-en-cultuur.infonu.nl

2.

2   1

Achilleshiel


Een achilleshiel is een fatale zwakke plek in een anderszins onkwetsbaar iets. De naam is afgeleid van de Griekse held Achilles die de hoofdrol in de Ilias van Homerus vervult. Hij was bij zijn geboorte door zijn moeder, de zeegodin Thetis, als kind in het water van de Lethe of Styx, een rivier in de onderwereld gedompeld om hem onkwetsbaar te maken. Zij moest hem daarbij wel ergens vasthouden, en dat deed zij bij zijn hiel. Dit was dan ook de enige kwetsbare plek op zijn lichaam en werd uiteindelijk zijn ondergang in de strijd tegen Troje: Paris raakte hem met een giftige pijl, nadat Achilles zijn sandaal verloren had toen hij Hector rond Troje achtervolgde. De mythe verwijst daarbij duidelijk naar het feit dat wanneer de grote pees in de hiel van de mens (toepasselijk achillespees genoemd) doorgesneden of beschadigd wordt, dit kreupelheid betekent.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   1

Achilleshiel


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Eva op 2013-10-13   NSFW / 18+

Betekenis van Achilleshiel toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Tom Stoppard Tsjecho-Slowakije >>