Betekenis Abusievelijk

Wat betekent Abusievelijk? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Abusievelijk. Je kunt ook zelf een definitie van Abusievelijk toevoegen.

1.

4   0

abusievelijk


[m.] 1. per ongeluk; 2. door een vergissing
Bron: hetambtelijkwoordenboek.webklik.nl

2.

1   0

abusievelijk


Abusievelijk is per vergissing of verkeerdelijk. Ik nam abusievelijk aan dat zij aanwezig ging zijn, betekent dus zoveel als "ik nam verkeerdelijk aan dat zijn aanwezig ging zijn".
 katrien op 2011-09-01

3.

0   0

abusievelijk


Bijwoord abusievelijk
 • bij vergissing Wij hebben uw adres abusievelijk niet gewijzigd.
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 4.

  0   0

  Abusievelijk


  Abusievelijk betekent 'per ongeluk' of 'per vergissing'. Het is een ander woord voor 'per abuis'. De oorsprong van het woord 'abuis' is niet helemaal duidelijk. Volgens sommige mensen komt het van het Jiddische woord 'abaus', wat een term binnen de diamantverwerking is. De christenen zouden het woord hebben veranderd tot abuis. Anderen zeggen echter dan het woord van het Latijnse 'abusus' komt, wat misbruik betekent. Daarnaast kan het nog van het Franse woord 'abuser' komen, wat 'zich vergissen' of 'misleiden' betekent. Een 'abuis' is dus ook wel een vergissing. Abusievelijk wordt niet veel in de spreektaal gebruikt, in formele brieven of situaties zal het vaker voorkomen. In de spreektaal gebruikt met vaker 'per ongeluk'. Wanneer iemand iets 'per abuis' doet, doet hij het dus per ongeluk.
  Bron: ensie.nl


  Betekenis van Abusievelijk toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << abusief absque >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen