Betekenis Abseilen

Wat betekent Abseilen? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Abseilen. Je kunt ook zelf een definitie van Abseilen toevoegen.

1.

2   0

abseilen


( inergatief ) met behulp van een touw van een steile wand afdalen Mijn favoriete bezigheid is abseilen van een hoge wand.
Bron: nl.wiktionary.org

2.

2   0

Abseilen


Langs een steile wand afdalen door middel van touw, katrol en voeten.
Bron: scholieren.com

3.

1   0

Abseilen


Abseilen, in België en Nederland ook rappel genoemd, is het via een klimtouw zelfstandig afdalen van een steile wand. Vroeger werd het afdalen afgeremd door het touw op een speciale wijze rond het lichaam (hals/schouder en bovenbeen) te draaien, de zogenaamde dulfersitz-rappel. Tegenwoordig wordt de afremming gemaakt met een zekerings- of abseilapparaat. Abseilen wordt meestal gebruikt als daaltechniek wanneer omlopen onmogelijk of (veel) tijdrovender is. Zo wordt er bijvoorbeeld abgeseild bij reddingswerkzaamheden en voor militaire doeleinden. Daarnaast is het ook een onderdeel van klimsport, bergsport, canyoning en speleologie. Het gebruikelijkste apparaat voor abseilen is de abseilacht. Sinds het gebruik van de reverso en andere soortgelijke apparaten worden deze types van zekeringsapparaten ook gebruikt voor een abseil of rappel. Tegenwoordig wordt abseilen op enkel het zekeringsapparaat als een zware fout en als een gevaarlijke foutieve handeling gezien. Hetzelfde kan gezegd worden van het afdalen op een enkel verankeringspunt. Alhoewel abseilen bij buitensportactiviteiten een vaak ingelast onderdeel is en er veel ervaring mee bestaat, moet er rekening gehouden worden met ongevallen.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

1   1

Abseilen


Het gecontroleerd afdalen in steil terrein langs een touw. Daarvoor moet je een klimgordel en een abseilapparaat hebben. Abseilen is een van oorsprong Duitse term die ook in Groot-Brittannië wordt gebruikt. In Schotland is er maar één bergtop waar je alleen klimmend op kunt komen en weer moet abseilen voor de afdaling. Dat is de Inaccessible Pinnacle op Skye. Een Munrobagger zal dan ook éénmaal aan het rotsklimmen en abseilen moeten gaan.
Bron: buitensport-schotland.nl


Betekenis van Abseilen toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Absalon abselveren >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen