Betekenis Abel

Wat betekent Abel? Hieronder vind je 29 betekenissen van het woord Abel. Je kunt ook zelf een definitie van Abel toevoegen.

1.

4   0

Abel


Abel is een Nederlandstalige speelfilm uit 1986 van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam met in de hoofdrollen Alex van Warmerdam en Annet Malherbe. De film is gebaseerd op een origineel scenario van Alex van Warmerdam. Abel trok ruim 300 duizend bezoekers en was een onverwacht succes in de bioscoop (de film begon met 10 kopieën om er met 30 te eindigen). Later werd Abel bekroond met een Gouden Kalf voor 'Beste Film' en een Gouden Kalf voor 'Beste Regie'.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

2   0

Abel


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Ab Tess op 2008-01-28   NSFW / 18+

3.

3   2

Abel


In de herschreven bijbel ( Het verhaal gaat..) geeft de theoloog Nico ter Linden de betekenis "Damp" voor Abel. In zijn duidelijke kinderbijbel geeft hij de betekenis: NIETS, LUCHT
Ik vind dit een hele goede omschrijving, zeker in tegenhang met de naam Kaïn dat dus SCHEPSEL betekend. Wanneer we in het gebed zullen willen aannemen dat we zelf als mens in feiten niets voor zullen stellen (niet wij maar Hij), dan is dit een schitterende gelijkenis. Wanneer je in het gebed jezelf geen meerwaarde geeft is dit groots en zelfs nodig om in werkelijk gebed te kunnen komen.
 Hans de Groot op 2013-02-25

4.

0   0

Abel


1.) Een persoon die bereid is taken uit handen te nemen
2.) De tweede zoon van Adam en Eva. De zoon die een gift gaf aan god, deze gift was beter dan de gift van zijn broer.


Thijs: Wie kan die handelen?
Abel: Je weet dat ik dat kan.
Abel op 2005-03-21

5.

0   0

Abel


Dit is een moeilijke naam om te verklaren, om het het de wetten breekt van alle menselijke perceptie, laat staan verschillende talen.
Een van de vertalingen die experts geven is "god" of veel variaties van dit idee.
Andere definities waaraan gedacht kan worden zijn:
De groote kracht
Chuck Norris
Energie
Oneindigheid
Tao
Chi
ect
Buiten het feit dat verschillende namen gerelateerd worden aan Abel, blijkt het dat alle bovenstaande voorbeeld(inclusief die van god) niet de impact van Abel aankunnen.
De reden dat deze naam zelfs de grootste wetenschappers inspireert, is omdat deze naam niet kan bestaan in een dimensionale wereld. Abel is zo krachtig, dat het alle wetten breekt van dit universum, of elk andere.
Recente studies hebben aangetoond dat mensen die deze naam probeerde te begrijpen zijn verdwenen, plotseling zijn overleden, of gek zijn geworden.
Een algemeen geaccepteerd idee is dat abel wellicht aan de basis staat waarop alles en niets is gebaseerd. Het gaat zelfs voorbij oneindigheid.
Quantum wetenschappers rapporteren dat Abel Alles is en Niks. Superstring theorieën koppelen abel aan de string en superstring. Veel theologen en spirituele leiders geloven dat Abel "the one" is..


Wat is er gebeurd met jou en je vriend? Oh, het was weer een van de vele Abels.
Dr. Pops op 2010-04-23

6.

0   0

Abel


jongensnaam Betekenis: Hebreeuws `adem, de vergankelijke'. Naam van de tweede zoon van Adam en Eva (Genesis (bijbel) 4,2). Het kan echter ook een vleivorm zijn van Abe. Heiligennaam: Abel, aartsbisschop van Reims. Hij kwam in 743 op raad van Bonifatius naar Reims en is gestorven tussen 750 en 760 in (Belgisch) Henegouwen; kerkelijk(e) feestdag: 5 augsutus Vooral vereerd in HenegouweNoord- Reeds in de 7e eeuw een voorbeeld(en) in West-Vla.: Abelkin (kan ook Germaans zijn); idem Dordrecht 1284 (SRD). Zie ook Meertens 1947.
Bron: meertens.knaw.nl

7.

1   1

Abel


meisjesnaam. Betekenis: Adem, Het vergankelijke
Bron: allebabynamen.nl

8.

0   0

Abel


Origin: Hebrew
Meaning: Breath; son; breathing spirit. In the Old Testament, Abel was the son of Adam and Eve who was killed by his brother Cain in a fit of jealousy.
Bron: baby-names-and-stuff.com

9.

0   0

Abel


Its source is Hevel, a Hebrew name meaning "Breath."
Bron: babynamer.com

10.

0   0

abel


bekwaam
Bron: home.planet.nl/~dumon002/

11.

0   0

abel


Hebreeuwse naam met de betekenis "adem, de vergankelijke". Het is de naam van de tweede zoon van Adam en Eva.
Bron: babynamen.nl

12.

0   0

Abel


De heilige Abel ( - rond 5 augustus 764) was waarschijnlijk van Schotse afkomst en vergezelde Sint-Bonifatius bij zijn kerstening van Friesland. Tijdens het concilie van Soissons in maart 744 stelde Bonifatius hem aan tot bisschop van Reims als opvolger van Milo van Trier die was afgezet. Paus Zacharias weigerde, ondanks de aanbevelingen van zowel hofmeier Carloman als van Pepijn de Korte, om het pallium te geven aan Abel. Als bisschop van Reims werd Abel tegengewerkt door Milo en hij gaf zijn ontslag in 748. Hij trok zich terug in de abdij van Lobbes en werd er monnik. Nadien werd hij er abt en stierf er in 764. Het lichaam van Abel werd samen met dat van Ursmarus en Erminus in 1408 of 1409 overgebracht van Lobbes naar Binche. De graftombe bevindt zich in de crypte van de Sint-Ursmaruskerk te Lobbes. Zijn feestdag is op 5 augustus.
Bron: nl.wikipedia.org

13.

0   0

Abel


Abel (1218 - 29 juni 1252) was koning van Denemarken van 1250 tot 1252 en hertog van Sleeswijk (1232-1252). Hij was een zoon van koning Waldemar II van Denemarken en van Berengaria, de dochter van Sancho I van Portugal. Zijn broers waren koning Erik IV en zijn opvolger Christoffel (I). Hij was getrouwd met Mechtildis van Holstein (een dochter van graaf Adolf IV van Holstein) en zij zou na zijn dood, in 1261, met Birger Jarl hertrouwen.
Bron: nl.wikipedia.org

14.

0   0

abel


bekwaam
Bron: dumont-andre.nl

15.

0   0

abel


bekwaam
Bron: home.planet.nl

16.

0   0

Abel


De Abelprijs is een prijs die sinds 2003 jaarlijks door de koning van Noorwegen wordt toegekend aan een zeer verdienstelijk wiskundige. De prijs werd op 23 augustus 2001 tijdens een speech op de universiteit van Oslo door de Noorse regering in het leven geroepen ter gelegenheid van de 200e geboortedag van Niels Henrik Abel (het jaar daarna). Hiermee probeerde men het ontbreken van een echte Nobelprijs in de wiskunde op te vullen. Het aan de prijs verbonden geldbedrag is gelijk aan dat van de Nobelprijzen en deze prijs wordt ook in Zweden en Noorwegen uitgereikt. Het doel van de prijs is de Wiskunde te promoten, waarbij de hoop werd uitgesproken dat de prijs "onderwijs en onderzoek zou versterken en inspireren". Met de komst van de Abelprijs is er een situatie ontstaan waarin er twee belangrijke wetenschapsprijzen op het gebied van de wiskunde bestaan. Volgens sommigen is de Fields-medaille nog steeds de belangrijkste wiskundeprijs. De overeenkomsten tussen de Abelprijs en de Nobelprijzen op het gebied van frequentie, prijzengeld en wijze van uitreiking zijn echter groter, waardoor de Abelprijs, meer dan de Fields-medaille, gezien wordt als de 'Nobelprijs' voor de wiskunde.
Bron: nl.wikipedia.org

17.

0   0

Abel


Street Fighter (Japans: ストリートファイター), of afgekort SF, is de naam van een populaire reeks gevechtsspellen voor speelkasten en spelcomputers. In deze spellen komen personages uit verschillende landen en werelddelen tegenover elkaar te staan. Elk figuur maakt gebruik van unieke speciale aanvallen die hij kan aanwenden om zich een weg te vechten naar de finale. Capcom bracht het eerste computerspel van de reeks uit in 1987.
Bron: nl.wikipedia.org

18.

0   0

Abel


De abele spelen omvatten vier Middelnederlandse toneelstukken die bewaard zijn gebleven in het kostbare Hulthemse handschrift. Dit handschrift stamt uit 1410 en bevindt zich in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel (hs. 15.589-623). De abele spelen zijn de oudst bekende Nederlandstalige toneelstukken van wereldlijke (niet-religieuze) aard. Ze dateren van omstreeks 1350 en behoren daarmee ook tot het oudst bekende West-Europese wereldlijke toneel. Deze toneelstukken zijn: De term 'abel' betekent 'edel', en moet beschouwd worden als het tegenovergestelde van 'religieus'. Anderzijds kan de term 'abel', afkomstig van het Latijnse "habilis" (bekwaam, vernuftig, kunstig), gebruikt zijn om de stukken te onderscheiden van de meer boertige sotternieën die in hetzelfde handschrift voorkomen. Alle vier de stukken behandelen een liefdesthema in de stijl van de hoofse liefde (vandaar 'abel' = 'edel' = 'hoofs'). Het gaat hierbij respectievelijk om de liefdesparen Esmoreit en Damiët, Gloriant en Florentijn, Lanseloet en Sanderijn, Winter en Somer (de laatste is een allegorie). De structuur van de stukken is vrij eenvoudig van opbouw. De opvoering van (een van) de abele spelen werd gevolgd door een 'sotternie' (klucht). Omdat de spelen zelf 'edel' waren, werd hetzelfde thema dan in een meer populistische en explicietere vorm gebracht in de klucht. De bij de abele spelen horende sotternieën zijn: Omdat er twee sotternieën meer zijn dan abele spelen wordt gedacht er in het verleden zes abele spelen, in plaats van de huidige vier, zijn geweest.
Bron: nl.wikipedia.org

19.

0   0

Abel


Abel is een jongensnaam. De vrouwelijke pendant is Abelina. Het is de vleivorm van de naam Abe of een bijbelse naam, die in het Hebreeuws "adem" of "de vergankelijke" betekent. In de middeleeuwen was de naam ook de verkorte vorm van Albrecht.
Bron: nl.wikipedia.org

20.

0   0

Abel


Abel is een Nederlandse popgroep uit Effen.
Bron: nl.wikipedia.org

21.

0   0

Abel


Taarten van Abel is een Nederlands televisieprogramma voor kinderen. In het programma ontvangt banketbakker "Abel" kinderen die een taart willen bakken voor een bijzonder iemand, zoals een vriendje of een familielid. De banketbakker is Siemon de Jong, die in Amsterdam aan de Ferdinand Bolstraat de konditorei (café) "De taart van m'n tante" en aan de Eerste Jacob van Campenstraat de banketbakkerij "De taart van m'n tante" exploiteert. Tijdens het maken van de taart is er veel aandacht voor de aanvrager van de taart en ontpopt Abel zich als een ontspannen interviewer van de kinderen. Het programma wordt geproduceerd door Machteld van Gelder. Op vrijdag 21 oktober 2011 won het programma de Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma. Het programma won in 2012 de Ere Zilveren Nipkowschijf. De eerste aflevering van het programma werd uitgezonden op, 5 januari 2003.
Bron: nl.wikipedia.org

22.

0   0

Abel


Abild (Duits: Abel) is een parochie van de Deense Volkskerk in de Deense gemeente Tønder. De parochie maakt deel uit van het bisdom Ribe en telt 1195 kerkleden op een bevolking van 1275 (2004). Abild · Ådum · Agerbæk · Agerskov · Ål · Alslev · Andst · Ansager · Årre · Arrild · Askov · Åstrup · Bække · Ballum · Bedsted · Billum · Blåhøj · Bølling · Børsmose Kirkedistrikt · Bramming · Brande · Branderup · Brede · Brejning · Brøns · Brørup · Bryndum · Bur · Burkal · Bylderup · Daler · Darum · Dejbjerg · Døstrup · Egvad · Emmerlev · Emmerske Kirkedistrikt · Fåborg · Farre Kirkedistrikt · Farup · Faster · Filskov · Finderup Kirkedistrikt · Fjelstervang Kirkedistrikt · Folding · Fole · Føvling · Gadbjerg · Gammel · Gesten · Give · Givskud · Gjesing · Gørding · Gørding · Gram · Grene · Grimstrup · Grindsted · Grundtvigs · Guldager · Hanning · Haurvig Kirkedistrikt · Hee · Hejnsvig · Hemmet · Henne · Herborg · Hjerpsted · Hjerting · Hjerting · Hjortlund · Ho · Hodde · Højer · Højst · Holmsland Klit · Holsted · Horne · Hostrup · Hostrup · Hovborg Kirkedistrikt · Hoven · Hover · Hunderup · Husby · Hviding · Janderup · Jerne · Jernved · Johanneskirken Kirkedistrikt · Kalvslund · Kvaglund · Kvong · Læborg · Langelund Kirkedistrikt · Lem Sydsogns Kirkedistrikt · Lindeballe · Lindknud · Lintrup · Løgumkloster · Lønborg · Lønne · Lunde · Lydum · Lyne · Lyngvig Kirkedistrikt · Madum · Malt · Mandø · Mjolden · Møgeltønder · Mosevrå Kirkedistrikt · Næsbjerg · No · Nollund Kirkedistrikt · Nordby · Nørre Bork · Nørre Løgum · Nørre Nebel · Nørre Omme · Nørre Vium · Nørup · Ny · Obbekær · Oksby · Ølgod · Ølstrup · Øse · Øster Lindet · Øster Nykirke · Ovtrup · Randbøl · Randerup · Ravsted · Rejsby · Ribe Domsogn · Rindum · Ringive · Ringkøbing · Roager · Rødding · Rømø · Rousthøje Kirkedistrikt · Sædden · Sædding · Sankt Katharine · Sankt Knuds Kirkedistrikt · Sankt Peders Kirkedistrikt · Seem · Skads · Skærbæk · Skærlund Kirkedistrikt · Skjern · Skjoldbjerg Kirkedistrikt · Skodborg · Skovlund · Skrave · Skrydstrup · Sneum · Sønder Bork · Sønder Borris · Sønder Hygum · Sønder Lem · Sønder Nissum · Sønder Omme · Sønder Skast · Sønder Vium · Sønderho · Spandet · Staby · Stadil · Stauning · Stenderup · Stenderup Kirkedistrikt · Strellev · Tarm · Thorstrup · Thyregod · Tim · Tinglev · Tirslund · Tistrup · Tjæreborg · Toftlund · Tønder · Torsted · Treenigheds · Troldhede · Ubjerg · Uhre Kirkedistrikt · Ulfborg · Urup Kirkedistrikt · Væggerskilde Kirkedistrikt · Varde · Vedersø · Veerst · Vejen · Vejrup · Velling · Vemb · Vester · Vester Nebel · Vester Nykirke · Vester Starup · Vester Vedsted · Vesterhede Kirkedistrikt · Videbæk · Vilslev · Visby · Vodder · Vonge Kirkedistrikt · Vor Frelser · Vorbasse · Vorgod · Vorslunde Kirkedistrikt · Zions
Bron: nl.wikipedia.org

23.

0   0

Abel


Abel, bn. (-er, -st), handig, bekwaam, aardig. *-HEID, v. gmv.
Bron: dbnl.org

24.

0   1

Abel


Een tiener die denkt dat hij elk meisje kan krijgen, en kan krijgen wat hij wil.
Hij verteld een meisje precies wat ze wil horen, en geeft haar het gevoel dat hij echt van haar houd, en dat hij de enige ware is voor haar, om vervolgens vreemd te gaan en het uit te maken.
Player player player! Val niet voor dit spelletje, hij zal je pijn doen aan het einde!


Hij is niet grappig, hij is een Abel.
LalalalalalaLove. op 2009-08-16

25.

0   1

Abel


Iemand die probeert grappig te zijn, maar compleet faalt. In sommig landen wordt de naam Abel vervangen door de naam Angelo.

Abel en Angelo zijn beide Nederlandse namen. Zoals de de meeste woorden in het Urban woordenboek werden ze gebruikt door een selecte groep mensen. Het gebruik van deze namen word populairder als gevolg van het grote internet.


"Damn, die mexic chick is een Abel"
ic3d op 2008-01-07

26.

0   1

Abel


Abel is een Bijbelse jongensnaam en betekent "adem of vergankelijke".
De naam stamt af van Hevel. Op betekenis-babynamen.nl hebben 5 Abel's hun eigen naam gewaardeerd met 4.5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

27.

0   1

abel


(bn) - een mooi woord
Bron: collignon.tv

28.

0   1

Abel


mooie knappe jongen met lang blond haar en ieder meisje vind hem leuk
anoniem op 2014-04-15

29.

0   2

Abel


Een kleine slechte zoener, die is geobsedeerd door travestieten met lang haar.

Hij zoende als een Abel
kenny matthews op 2007-07-26

Betekenis van Abel toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Abdullah Abraham >>