Betekenis Aanbesteding

Wat betekent Aanbesteding? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord Aanbesteding. Je kunt ook zelf een definitie van Aanbesteding toevoegen.

1.

1   0

aanbesteding


Een aanbesteding is een offertevraag van een bedrijf op de publieke markt. Wanneer een bedrijf een aanbesteding uitschrijft gebeurt dit middels een bestek. Dit document vat samen wat het bedrijf zoekt aan te kopen. Dit kunnen zowel producten als diensten zijn.
 katrien op 2011-09-02

2.

0   0

aanbesteding


Procedure waarbij een opdrachtgever (aanbesteder) bedrijven of andere aanbieders van diensten of zaken vraagt met een offerte op de opdracht in te schrijven om zo de beste leveranciers (aannemers) te selecteren op basis van prijs, kwaliteit, ervaring, service en dienstverlening.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

3.

0   0

aanbesteding


 • een kans voor ondernemers om uitgekozen te worden voor het verrichten van een opdracht of levering De aanbesteding van de bouw van het nieuwe gemeentehuis ging niet door.
 • een bedrag dat aan een nog te bereiken doel wordt besteed Het gaat om een aanbesteding van meer dan € 100.000.
 • aanbesteding
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 4.

  0   0

  aanbesteding


  aanbesteden wil zeggen dat een opdrachtgever een nader omschreven (hoeveelheid) werk op de markt brengt en uitvoerende partijen in de gelegenheid stelt hiervoor een aanbieding (offerte) te doen.
  Bron: aquo.nl

  5.

  0   0

  Aanbesteding


  Een aanbesteding is de procedure waarbij een opdrachtgever bekend maakt dat hij een opdracht wil laten uitvoeren en bedrijven vraagt om een offerte in te dienen. In die offertes staat onder andere welke prijs het bedrijf voor de uitvoering van de opdracht vraagt. Op een voorafbepaalde datum sluit de inschrijving en selecteert de opdrachtgever het bedrijf dat de opdracht krijgt. Het verlenen van de opdracht aan een van de bedrijven wordt gunning genoemd. Het doel van het aanbestedingsbeleid is tweeledig: zowel om concurrentie tussen de bedrijven (aanbieders) te stimuleren, als om alle geïnteresseerde partijen een gelijke kans te geven de opdracht te verkrijgen.
  Bron: nl.wikipedia.org

  6.

  0   0

  Aanbesteding


  Een aanbesteding is het verkrijgen van prijsopgaven voor de uitvoer of het onderhoud van werken. De uitvoering van een werk of een levering wordt in het openbaar beschikbaar gesteld. Het proces van aanbesteding geschiedt op uitnodiging, onderhands of bij openbare inschrijving. In Nederland zijn het Rijk, de provincie en de gemeenten tot openbare aanbesteding verplicht. In België dienen, behoudens wettelijke uitzonderingen, alle aankopen plaats te vinden in naam van de staat en in het openbaar. Het aanbesteden heeft als doel om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen door de concurrentiewerking. Zo kan de laagste prijs worden gerealiseerd ofwel de prijs-kwaliteitverhouding wordt op deze manier zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Bij aanbesteding gaat het meestal om opdrachten die betrekkelijk groot zijn. Voor kleinere opdrachten worden meestal enkele leveranciers of aannemers uitgenodigd om een offerte te doen. Dit wordt onderhandse aanbesteding genoemd. Bij aanbestedingen worden selectiecriteria gebruikt om te kijken welke bedrijven het best in staat zijn om de opdracht uit te voeren. Gunningscriteria zijn slechts gericht op kenmerken in de offerte zoals: prijs, leveringsvoorwaarden en kwaliteit van de aangeboden goederen of diensten en aan het wel of niet voldoen van extra kwaliteitscriteria of eisen.
  Bron: ensie.nl

  7.

  0   0

  aanbesteding


  Procedure waarbij leveranciers worden uitgenodigd een offerte in te dienen terzake van een te verrichten werk.
  Bron: kennisconsult.nl

  8.

  0   0

  Aanbesteding


  Formele procedure om diensten en producten in te kopen, waarvoor Europese regels gelden.
  Bron: apv-amstelveen.nl

  9.

  0   0

  Aanbesteding


  Het aanbesteden. Ondernemers in de gelegenheid stellen om voor een nauwkeurig omschreven werk een aanbieding te doen.
  Bron: handreikingarcheologie.sikb.nl

  10.

  0   0

  Aanbesteding


  Een opdrachtgever die offertes opvraagt voor een opdracht bij meerdere partijen om een project uit te voeren en zo de kwalitatief en prijstechnisch beste leverancier selecteert.
  Bron: dimensys.nl


  Betekenis van Aanbesteding toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << aapje aanzuren >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen