Betekenis Aalst

Wat betekent Aalst? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord Aalst. Je kunt ook zelf een definitie van Aalst toevoegen.

1.

1   1

Aalst


Aalst (Frans: Alost) is de tweede grootste stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De stad telt meer dan 83.000 inwoners (2014), die Aalstenaars worden genoemd. Aalst is vooral bekend voor zijn carnaval. Sint-Maarten is de patroonheilige van de stad. Aalst is gelegen aan de rivier de Dender, waarin in de deelgemeente Hofstade de Molenbeek-Ter Erpenbeek uitmondt.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   0

Aalst


Aalst komt van een gat van een aalstenaar.
poepiereet op 2013-05-29

3.

0   0

Aalst


Aalst, m. en v. (-en), elst, priem. *-, v. gmv. zekere plant.
Bron: dbnl.org

4.

0   1

Aalst


 • ( toponiem ) een stad in Vlaanderen
 • een deelgemeente van Sint-Truiden
 • ( toponiem ) een dorp in Gelderland, Nederland
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 5.

  0   1

  Aalst


  Aalst (Brabants: Aolst) is een kerkdorp in de gemeente Waalre, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en is gelegen aan de Tongelreep. Tot de samenvoeging met Waalre in 1923 was Aalst een zelfstandige gemeente. Tot het kerkdorp Aalst behoren de wijken De Voldijn en Ekenrooi en de buurtschap Achtereind. Op 1 januari 2006 had Aalst 10.420 inwoners (63% van het inwoneraantal van de hele gemeente Waalre). Het kerkdorp wordt in tweeën gedeeld door de drukke verkeersader N69, de directe verbinding Eindhoven-België via Valkenswaard. De grote aantallen vrachtwagens, bussen en personenauto's zorgen met name tijdens de spits voor lange files. Naar een oplossing wordt nog gezocht.
  Bron: nl.wikipedia.org

  6.

  0   1

  Aalst


  Aalst (officieus: Aalst-bij-Sint-Truiden) is een dorp in de Belgische provincie Limburg en een deelgemeente van de stad Sint-Truiden. Het dorp is gelegen in droog-Haspengouw en heeft een licht glooiende bodem. Aalst heeft een oppervlakte van 412 ha en telde in 2008 ruim 700 inwoners. Aalst werd in 1107 voor het eerst schriftelijk vermeld, als Alste. Enkele Romeinse en Frankische vondsten bewijzen dat er reeds vroeg bewoning was. In 1971 werd Aalst voor het grootste deel bij Brustem gevoegd. Het gedeelte dat tot de luchtmachtbasis van Brustem behoorde werd bij Sint-Truiden gevoegd. In 1977 werd ook Brustem een deelgemeente van de stad.
  Bron: nl.wikipedia.org

  7.

  0   1

  Aalst


  Aalst (Aolst in plaatselijk dialect) is een dorp in de gemeente Zaltbommel, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het is gelegen aan de afgedamde Maas tegenover Veen, ten zuidwesten van de stad Zaltbommel. Het dorp telt 2080 inwoners (per 1 januari 2014).
  Bron: nl.wikipedia.org

  8.

  0   1

  Aalst


  Aalst is een buurtschap in de Nederlandse gemeente Buren, gelegen in de provincie Gelderland. Het behoorde van 1811 tot 1998 tot de gemeente Lienden. Stad: Buren       Dorpen: Asch · Beusichem · Eck en Wiel · Erichem · Ingen · Kerk-Avezaath · Lienden · Maurik · Ommeren · Ravenswaaij · Rijswijk · Zoelen · Zoelmond Buurtschappen: Aalst · Bontemorgen · De Bosjes · Essebroek · Ganzert · De Heuvel · Hoog Kana · Hoogmeien · Klinkenberg · Leutes · Luchtenburg · Lutterveld · De Mars · Meerten · Meertenwei · Ommerenveld · Tweesluizen · Zandberg · Zevenmorgen · Zwarte Paard Gelderland: Steden en dorpen in Gelderland      Nederland: Provincies · Gemeenten Beluister
  Bron: nl.wikipedia.org


  Betekenis van Aalst toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << aarding aardigheid >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen