Betekenis ADHD

Wat betekent ADHD? Hieronder vind je 22 betekenissen van het woord ADHD. Je kunt ook zelf een definitie van ADHD toevoegen.

1.

10   3

ADHD


De afkorting "ADHD" betekent "Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder".
anoniem op 2009-12-06

2.

7   2

ADHD


ADHD is de afkorting die gebruikt wordt voor de kinderen of volwassenen met een aandachtsstoornis met hyperactiviteit. ADHD is een ontwikkelingsstoornis die wordt gekenmerkt door een concentratietekort (aandachtsstoornissen), impulsiviteit (ze handelen zonder eerst te overwegen wat de consequenties zijn) en/of hyperactiviteit (overactief). Algemeen worden deze kenmerken bij heel veel kinderen opgemerkt. Bij ADHD zijn de kenmerken echter in die mate aanwezig dat er beperkingen zijn in de ontwikkeling (school, sociaal, werk). De kenmerken moeten bovendien in verschillende contexten geobserveerd worden, bijvoorbeeld op school én thuis.
Bron: participate-autisme.be

3.

3   1

ADHD


ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) wordt vaak in één adem genoemd met Hyperactiviteit. Dat is niet helemaal juist. ADHD is een aandachtstekortstoornis met of zonder hyperactiviteit. Drie tot vijf procent van alle kinderen heeft 't (meer jongens dan meisjes). ADHD komt ook bij volwassenen voor en kan ook dan veel klachten veroorzaken. Meer info bij Zitstil.
Bron: deleerladder.be

4.

7   6

adhd


ADHD staat voor attentie disorder ofzoiets.
Hey, ik heb iets verkeerd gespeld, haha. Hey kijk een kalkoen. Wacht, wat doe ik hier ookwaleer.. Aargh, mn elleboog jeukt. Wat is er eigenlijk op tv vanavond. Ik hou van jennifer lopez. Ik haat stofzuigers.. Ik hou van van urbanwoo.. Waar was ik ook alweer?


Hey! Ik heb geen ADH.. * verliest interesse en gaat achter een vogel aan*
binary132 op 2004-12-05

5.

5   4

ADHD


 • ( psychologie ) , ( initiaalwoord ) , ( afkorting ) de afkorting voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder , een gedragsziekte met concentratiestoornissen en hyperactiviteit Dat kind heeft overduidelijk ADHD .
 • ( psychologie ) , ( afkorting ) , ( initiaalwoord ) ADHD
 • ( psychologie ) , ( afkorting ) ( initiaalwoord ) ADHD
 • ( psychologie ) , ( afkorting ) ( initiaalwoord ) ADHD
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 6.

  4   3

  adhd


  ADHD (de; v(m)) afkorting van: attention deficit hyperactivity disorder stoornis bij kinderen die zich uit in hyperactiviteit en concentratiestoornissen
  Bron: vandale.nl

  7.

  4   4

  adhd


  Attention deficit hyperactivity disorder; stoornis die wordt gekenmerkt door aandachtstekort, overbeweeglijkheid en impulsiviteit; de symptomen zijn al voor het zevende levensjaar in meer of mindere mate aanwezig en kunnen blijven bestaan tot in de volwassenheid.
  Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

  8.

  6   6

  adhd


  het betekent ook Alle Dagen Heel Druk
  dani de rooij op 2013-02-25

  9.

  2   2

  ADHD


  Afkorting van: Attention Deficit Hyperactivity Disorder. ADHD is een aandachtstekortstoornis die zowel bij kinderen als volwassenen voorkomt. Het uit zich o.a. in een matige concentratie, chaotisch gedrag en impulsiviteit.
  Bron: counsellingpraktijk.nl

  10.

  1   1

  ADHD


  stoornis die zich kenmerkt door heel druk, hyperactief gedrag, dat tot gedragsproblemen en concentratieproblemen leidt; gelijktijdige aandachtstekortstoornis en hyperactiviteitsstoornis; Attention Deficit Hyperactivity Disorder
  Bron: anw.inl.nl

  11.

  4   5

  ADHD


  Hyperactief gedrag met stoornissen in aandacht en concentratie en impulsiviteit, dit komt met name voor bij kinderen
  Bron: www.dokterdokter.nl

  12.

  2   3

  ADHD


  ADHD (attention deficit hyperactivity disorder), ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis genoemd, is een aan het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders ontleende benaming voor een cluster van symptomen. Kenmerkend zijn impulsief gedrag, concentratieproblemen, rusteloosheid en leermoeilijkheden. De symptomen beginnen in de kindertijd en werken veelal belemmerend bij het dagelijks maatschappelijk functioneren. ADHD is een omstreden stoornis omdat de symptomen in meer of mindere mate bij de meeste mensen voorkomen, de mate waarin het gedrag normaal functioneren belemmert afhankelijk is van wat in een samenleving als normaal wordt verondersteld en omdat er voor de symptomen geen eenduidige oorzaak aan te wijzen is. De term ADHD is niet duidelijk gedefinieerd. Het is goed mogelijk dat ADHD het uiteinde vertegenwoordigt van een normaal continuüm van persoonlijkheidskarakteristieken op het gebied van aandacht, prikkelgevoeligheid en motoriek. Ook het grootschalige gebruik van medicatie voor ADHD bij kinderen en de wereldwijde verspreiding van diagnose en behandeling dragen bij aan de publieke discussie over ADHD.
  Bron: nl.wikipedia.org

  13.

  2   3

  adhd


  De afkorting ADHD betekend :

  Attention-Deficit/Hyperactivity-Disorder

  in het nederlands : 'Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit'.
   Max op 2013-04-19

  14.

  2   3

  ADHD


  ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ofwel aandachtstekortstoornis. Bij ADHD wordt vaak onderscheid gemaakt tussen ADHD met hyperactiviteit (ADHD) of zonder hyperactiviteit. In het laatste geval wordt ook wel over ADD gesproken. Medicatie, neurofeedback en sommige voedingsinterventies hebben goede effecten laten zien bij de behandeling van ADHD en ADD. In de jaren zeventig begonnen wetenschappers de term aandachtstekort(-hyperactiviteits)stoornis te gebruiken om klachten zoals aandachtsproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit te beschrijven. Voor die tijd werden deze symptomen ook wel hyperkinetisch syndroom of minimal brain damage (MBD) genoemd. ADHD wordt gekenmerkt door klachten zoals aandachtsproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit/overmatige beweeglijkheid. Subjectief worden deze klachten ook vaak omschreven als innerlijke en lichamelijke onrust. Hoewel de klachten het meest worden gerelateerd aan kinderen, is bekend dat symptomen als een gebrekkig concentratievermogen en impulsiviteit voort kunnen duren tot in de volwassenheid. ADHD is voor een groot deel erfelijk bepaald, maar over de exacte oorzaak van ADHD is nog weinig bekend. Wel zijn er waarschijnlijk meerdere mogelijke oorzaken die ADHD-klachten kunnen veroorzaken. Recentelijk wijzen meerdere onderzoeken op de rol van slaap (een tekort aan slaap) als factor bij het ontstaan van ADHD.
  Bron: ensie.nl

  15.

  1   2

  ADHD


  ADHD betekent Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Dopeness ADHD is een Nederlandse rapformatie. Deze rapformatie bestaat uit: Brainpower, Dicecream, Man!ak DJ TLM (DJ). ADHD is in 2003 opgericht en heeft in 2004 2 singles uitgebracht: Beng je hoofd en Shouf Shouf Habibi!. Daarna is er niet veel meer bekend geworden van deze gelegenheidsformatie.
  Bron: wat-betekent.nl

  16.

  1   2

  ADHD


  ADHD betekent Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder Of in het Nederlands: aandachtstekort/hyperactiviteitstoornis. Het tekort aan aandacht slaat niet op de aandacht die de persoon met ADHD krijgt, maar het feit dat de persoon met ADHD onvoldoende aandacht heeft voor zijn omgeving. Een ADHD-er vindt het moeilijk om zijn aandacht op 1 ding te houden, een vorm van concentratiegebrek. De hyperactiviteit kan zich lichamelijk uiten, maar ook innerlijk. Vaak is het zichtbaar door de beweeglijkheid, waarbij de ADHD-er zich hier niet van bewust is.
  Bron: wat-betekent.nl

  17.

  2   3

  ADHD


  Aandachts-tekort stoornis met hyperactiviteit. Men noemt ADHD ook wel 'alle dagen heel druk'.
  Bron: dehelianthus-haarlem.nl

  18.

  1   3

  ADHD


  Diagnose Voor de diagnose ADHD moeten deze problemen al langer dan een half jaar bestaan, zich niet beperken tot alleen school (ook thuis), voor het zevende jaar zijn begonnen en het algemeen functioneren ernstig bemoeilijken. Inmiddels staat door wetenschappelijk onderzoek vast dat symptomen van hyperactiviteit ook nog bij veel volwassenen voorkomen, niet iedereen ontgroeit de aandoening. Moeilijk vast te stellen ADHD is moeilijk vast te stellen omdat de symptomen bij velen in de samenleving voorkomen. Onder wetenschappers is de diagnose ADHD controversieel, omdat zij van mening verschillen over de vraag waar de drempel ligt voor het vaststellen ervan. Men vraagt zich af of de diagnose ADHD niet al te gemakkelijk wordt gesteld. Zijn er geen achterliggende oorzaken voor het hyperactieve gedrag? Is het gebruik van medicijnen, vaak met bijwerkingen, in dat geval geen lapmiddel voor ingewikkelder problemen?  Hyperaktiviteit kan ook het gevolg zijn van andere stoornissen zoals het syndroom van Gilles de la Tourette. Kinderen kunnen ook hyperactief gedrag vertonen en snel afgeleid zijn omdat het bij een bepaalde levensfase hoort. Daarentegen kan de diagnose en medicatie (het bekendste medicijn heet Ritalin) de werkelijk hyperactieve kinderen goed helpen.
  Bron: www.natuurinformatie.nl

  19.

  1   3

  ADHD


  ontwikkelingsstoornis (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) die gekenmerkt wordt door aandachts- of concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteithyperactiviteit
  Bron: thesaurus.politieacademie.nl

  20.

  1   3

  ADHD


  Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ofwel aandachtstekortstoornis mét hyperactiviteit en impulsiviteit.
  Bron: balansdigitaal.nl

  21.

  1   6

  ADHD


  Nederlandse band
  Bron: www.personenencyclopedie.info

  22.

  1   6

  ADHD


  Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Dopeness afgekort tot ADHD, is een Nederlandse rapformatie, die zich bezig hield met Nederlandstalige hiphop. De groep bestond uit Brainpower (rapper), Dicecream (rapper), Man!ak (rapper/producer/DJ) en DJ TLM (DJ).
  Bron: nl.wikipedia.org


  Betekenis van ADHD toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << adam agnost >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen