Betekenis A10

Wat betekent A10? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord A10. Je kunt ook zelf een definitie van A10 toevoegen.

1.

0   0

A10


De A10 is een van de belangrijkste autosnelwegen in België. Op 6 april 1937 werd te Beernem begonnen met de aanleg van deze snelweg, toen bekend als de "snelweg Brussel-Oostende". De autosnelweg begint vanaf de kustplaats Oostende, passeert langs Brugge, Gent en Aalst, en eindigt in Brussel. De snelweg loopt over bijna het volledige traject gelijk met de E40, onder welke naam hij meestal ook vermeld wordt. Enkel tussen het knooppunt Jabbeke en de kust loopt het traject niet gelijk met deze E40. De snelweg is in feite de belangrijkste, maar ook de enige snelwegverbinding tussen de kust en het binnenland, en trekt dan ook het meeste verkeer aan. Een tweede grote verbinding is de A11/E34 snelweg en expresweg tussen Antwerpen en Knokke ten noorden van de A10/E40. Deze weg is echter nog geen volledige snelweg. Een derde verbinding zijn de snelwegen van Brussel (A8) en Wallonië (E42) naar Doornik en Kortrijk, deze verkeersader heeft echter geen vlotte doorverbinding naar de kust, omdat de A19 van Kortrijk naar Ieper wegens tegenstand nooit doorgetrokken is naar Veurne. In de jaren 70 waren er nog plannen voor een andere verbinding, uit het binnenland via Deinze, Roeselare naar Veurne, maar deze zijn nooit concreet geworden. Het gevolg is dat deze autosnelweg dagelijks veel wordt gebruikt voor woon-werkverkeer door Vlaanderen, 's ochtends vooral naar het binnenland toe, tijdens de avondspits in de omgekeerde richting. Ook tijdens de zomermaanden en mooie weekends zit de snelweg vaak overvol, voor het weekend trekken veel toeristen richting Belgische kust, op zondagavonden of het einde van een verlengd weekend landinwaarts. Dit heeft als gevolg dat er in die gevallen regelmatig files optreden, zeker wanneer de uittocht naar de kust de vrijdagavond samenvalt met de spits na de werkuren.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   0

A10


De A10 (Zwitserland) is met 2 km de kortste autosnelweg van Zwitserland. De weg dient als toevoersnelweg naar de A6, en loopt van de A6 bij Muri naar Rüfenacht. De weg als zodanig heeft de kenmerken van een autosnelweg. Voor deze weg is geen tolvignet verplicht. Wanneer men de A6 op gaat is een tolsticker wel verplicht.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   0

A10


De Autostrada dei fiori (A10) is een Italiaanse autosnelweg die begint bij de Franse grens bij Ventimiglia. Zij volgt de Middellandse Zeekust tot aan Genua. De weg sluit ten noorden van die stad aan op de A7 richting Milaan. De route ten oosten van Genua is genummerd als A12.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

0   0

A10


Autoroute 10 (A10), ook wel l'Aquitaine genoemd, is een 543 kilometer lange autosnelweg in centraal- en zuidwest-Frankrijk, die Parijs via Orléans, Tours en Poitiers verbindt met Bordeaux. Het gedeelte van de weg tussen Parijs en Poitiers is aangelegd door concessiehouder Cofiroute. De rest van de A10, tussen Poitiers en Bordeaux, is in handen van Autoroutes du Sud de la France. De aanleg van de weg vond plaats tussen 1960 en 1981. Op het grootste gedeelte van de weg wordt tol geheven. De enige uitzonderingen hierop zijn het meest noordelijke deel van de weg (tot afrit 10 nabij Dourdan), een deel langs Tours, en het meest zuidelijke gedeelte (vanaf afrit 39a nabij Libourne).
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   0

A10


De A10 is een hoofdweg in Letland die Riga verbindt met de stad Ventspils. De weg is een onderdeel van de E22 tussen Wales en Rusland. De A10 begint in Riga en loopt via Jūrmala en Tukums naar Ventspils, aan de Oostzee. De A8 is 76,1 kilometer lang.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

0   0

A10


De A10 is Litouwse hoofdweg die Panevėžys verbindt met de Letse A7. Het is een hoofdschakel in de verbinding tussen Vilnius en Riga. De A10 sluit in Panevėžys aan op de Litouwse A2 die de route naar de hoofdstad vervolgt. De weg is 66 kilometer lang en deel van de Via Baltica, de Europese weg die de Baltische staten verbindt met de Pools hoofdstad Warschau en Praag. A1 · A2 · A3 · A4 · A5 · A6 · A7 · A8 · A9 · A10 · A11 · A12 · A13 · A14 · A15 · A16 · A17 · A18 · A19
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van A10 toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Micha Klein Voskenslaan >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen